Activeer het gebied

Programma Possible Landscapes van start in de Peel

Nieuwe perspectieven voor een duurzame leefomgeving

Possible Landscapes is een meerjarig programma waarin nieuwe perspectieven voor een duurzame leefomgeving worden onderzocht. Landschappen en bijbehorende ketens die ontstaan wanneer we op grote schaal biobased ontwerpen en bouwen. Regio voor regio. Op de Dutch Design week van 2022 bedachten 36 deelnemers – van boer, bankier en bouwer tot producent, natuurexpert en ontwerper – nieuwe mogelijke landschappen voor de eerste regio: de Peel.

Sjors van Hoek van Waterschap Aa en Maas is bezig met de vernattingsopgave van de Peel en nam deel aan de sessie waarin samen met andere stakeholders mogelijke alternatieven voor de inrichting van het landschap werden bedacht. “Ik heb deze ochtend hele waardevolle dingen gehoord die ik zo kan meenemen in het proces.”

Maquette

Het mogelijke landschap dat door de deelnemers aan de sessies wordt bedacht wordt verbeeld in een maquette installatie, die weer teruggaat naar de regio. Daar wordt deze ingezet als gespreksstarter om te komen van idee naar uitvoering. Lucas de Man van Biobased Creations is curator van het programma en benadrukt dat Possible landscapes niet om utopiĆ«n gaat. “Het gaat om daadwerkelijke, mogelijke en uitvoerbare landschappen die ontstaan als we op grote schaal biobased gaan ontwerpen en bouwen.”

Het landschap van overmorgen

Na de Peel gaat Possible Landscapes verder naar de volgende regio. De Man: “Zo bouwen we aan een ervaringsgerichte tentoonstelling die toont hoe het landschap van Nederland er nu, morgen en overmorgen letterlijk uit kan zien. En wat dan de bijbehorende ketens en waardesystemen zijn.”

Heb jij ook een idee voor een Possible Landscape, een regio die niet mag ontbreken of wil je op een andere manier bijdragen? Neem contact op via info@biobasedcreations.com.