Aan de slag met het monitoren van circulaire gebiedsontwikkeling!

“Van Leidse Ladder naar Landelijke ladder”

Op donderdag 11 mei verwelkomt de Gemeente Leiden in samenwerking met de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen je graag in Scheltema voor een interactieve bijeenkomst over het monitoren van circulaire gebiedsontwikkeling!

Om in 2050 volledig circulair te zijn, moet er binnen een gebiedsontwikkeling heel anders naar processen gekeken worden. Om die zo circulair mogelijk te realiseren moeten er al in de ontwerpfase en de planfase slimme innovaties plaatsvinden en anders gekeken worden naar materiaalgebruik en financiering.

Methode voor monitoren
De gemeente Leiden heeft een bijzondere methode voor monitoren ontwikkeld die al in de planfase bij het schetsen tot de aanbesteding kan worden ingezet. Deze “Leidse Ladder” is praktisch inzetbaar en verhoogt de circulaire standaard van alle openbare ruimtelijke projecten. Aan de hand van deze methode nemen we je mee in de nieuwste inzichten binnen het monitoren van circulaire openbare ruimtelijke projecten. Het belooft een mooie  interactieve dag te worden waar we niet alleen ingaan op het monitoringssysteem maar ook hoe we daar zijn gekomen en hoe je dat in jouw organisatie kan implementeren. Samen komen we tot een circulair 2050!

Datum: 11 mei 2023

Locatie: Scheltema
                Marktsteeg 1
                2312 CS Leiden

Programma

9:30-10:00 Inloop

10:00 Opening Wethouder Yvonne van Delft & dagvoorzitter Gertjan de Werk, projectleider City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

10:10 Marijn Sauer- Samen naar een circulaire transitie

10:20 BZK Ruimtelijke kwaliteit

10:30 Project COR; Uitleg circulaire openbare routekaarten door Marijn Sauer

11:00 Koffiepauze

11:15 De Leidse Ladder; Uitleg Leidse Ladder door Romy Mathôt en Marijn Sauer  

11:45 Presentaties van projecten “Circulair gedaan”

12:15 Lunchpauze

13:15 Het Leidse Ladder spel spelen

14:45 Koffiepauze met snack

15:00 In gesprek over circulaire implementatie en monitoring in projecten

15:45 Plenair afsluiten

16:00 tot 17:30 Borrel

Wil je meer weten over de Leidse ladder en meedenken over het monitoren van jouw circulaire openbare ruimte? Schrijf je dan in via deze link! Van Leidse Ladder naar Landelijke Ladder

Of via de QR-code:

Mochten er nog vragen en- of opmerkingen zijn laat dit gerust weten aan Esmé Bosch via e.bosch3@leiden.nl

We hopen jou 11 mei te zien!