Dag van de HOUTbouw – zaterdag 17 juni 2023

Op zaterdag 17 juni 2023 stellen bouw- en infrabedrijven met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlandse publiek tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw.

Houtbouw Lente sluit daar graag bij aan en organiseert de Dag van de HOUTbouw. Deze dag biedt jong en oud de kans om te ervaren hoe we met hout bouwen en zelf de unieke sfeer te beleven. Houtbouw verdient in Nederland veel meer aandacht, omdat het een van de meest veelbelovende en duurzame oplossingen is voor de huidige uitdagingen in de bouwsector. 


Tijdens de Dag van de HOUTbouw is er een route die langs 4 houtbouw-locaties in Uden en ’s-Hertogenbosch gaat. Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op deze bouwplaatsen.

  • Het persbericht vanuit HoutBouw Lente:
PERSBERICHT-Dag-van-de-HOUTbouw-DEFINITIEF

Houtbouw Lente 

Houtbouw Lente is een samenwerkingsverband van 8 Brabantse woningcorporaties: Alwel, Area, BrabantWonen, Casade, Stadlander, Tiwos, WonenBreburg en Zayaz. Ze zien houtbouw als één van de manieren om bij te dragen aan het verlagen van CO2 uitstoot én het opslaan van CO2. Samen realiseren zij in twintig voorloopprojecten in totaal ongeveer duizend sociale huurwoningen in houtbouw. Houtbouw Lente is een van de partners binnen de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen.