Bekijk de inspirerende ‘Verhalenbundel Biobased Wonen en Leven’

Bekijk deze inspirerende verhalenbundel over Biobased Wonen nu! In deze bundel komen initiatiefnemers en bewoners aan het woord die vertellen over de realisatie van hun biobased woning. De verhalen zijn stuk-voor-stuk inspirerende voorbeelden van wat mogelijk is en vormen in die zin een oproep aan architecten, bouwers, boeren, beleidsmakers en banken om pal achter deze nieuwe bouwcultuur te staan.

Minister Hugo de Jonge: “We willen de komende jaren veel. We willen honderdduizenden woningen bouwen, we willen een groot deel van de bestaande gebouwen duurzamer maken en we willen werken aan groene en gezonde wijken. Dit alles willen we zo circulair en klimaatbestendig mogelijk doen – dus met inzet van hernieuwbare grondstoffen en rekening houdend met de reductie van CO2 en stikstof. Steeds meer zien we dat overheden, bouwbedrijven en boeren daarvoor kijken naar de teelt en het benutten van biobased bouwmaterialen. Begrijpelijk, want biobased bouwen versterkt het landschap, vermindert de CO2-uitstoot en verduurzaamt de woningbouw. Daarbij kan het voor boeren die zoeken naar nieuwe verdienmodellen perspectief bieden.”

Download hier de verhalenbundel Biobased Wonen (57MB)