Biobased maand met allerlei interessante events!

Komende maand staat onze City Deal geheel in het teken van Biobased! Een hele maand vol interessante, interactieve en prikkelende events. Zowel fysiek als online. Bekijk zelf welk event voor jou interessant is! Zie hieronder alle informatie:

Paris Biobased: 12 en 26 september van 10.00 tot 12.00 uur (online)

Voor goede voorbeelden en inspirerend beleid kijken we ook over de grens. Frankrijk loopt namelijk – Europees gezien – op dit moment vooruit op het gebied van biobased bouwen. Zo draagt dit land de laatste jaren een sterke visie uit: “minimaal 50% van de overheidsgebouwen moet biobased zijn.” Dit uit zich inmiddels op heel veel manieren in de praktijk. Met onder andere een aantal prachtige icoonprojecten als gevolg. Wat kunnen we als NL hiervan leren? Hoe matcht dat met wat we al doen, en: hoe kunnen wij sneller opschalen?
 
In deze (let op: Engelstalige) lezing geven we verschillende Franse sprekers het woord. Zoals je van ons gewend bent met genoeg ruimte voor vragen uit het publiek.

Lenteakkoord consumentenonderzoek houten woningbouw: 7 september van 16.00 tot 17.00 uur (online)

Het Lente-akkoord heeft een groot onderzoek afgerond naar de waardering van houten woningbouw en de ideeën en vooroordelen van de consument over wonen in houten woningen. Op 7 september gaan we dieper in op de resultaten van het onderzoek.

Meer informatie en aanmelden

Kennissessie Industriële Circulaire Woningbouw: 3 oktober van 09.30 tot 13.15 uur (fysiek)

Er is een groot tekort aan woningen. We moeten niet alleen snel, maar ook betaalbaar en met minimale milieu-impact bijna 1 miljoen woningen bouwen. Dat kan alleen als we zoveel mogelijk in de fabriek bouwen met hout als constructiemateriaal.
 
op drie oktober nemen Jan-Willem van de Groep van Building Balance en Gertjan de Werk van Cirkelstad je mee in de wereld van de industriële biobased woningbouw en kunt u een kijkje nemen in de woonstudio’s van De Groot Vroomshoop op de Performance Factory om zelf te ervaren hoe fijn het is om in een houten gebouw te wonen en alle vragen te stellen die in u opkomen.
 
Datum: dinsdag 3 oktober 2023 
Tijd: van 09:30 uur tot 13:15 uur
Locatie: Performance Factory, Bothofstraat, Enschede 
Wilt u er ook bij zijn?
Meld u aan via deze link 

Houtbouw XL: 19 september: van 11.00 tot 21.30 uur (fysiek)

Waar niet-hernieuwbare materialen zoals beton, staal en baksteen in de laatste eeuw de meest gebruikte bouwstoffen waren om steden te bouwen, worden de negatieve effecten van deze fossiele bouwmaterialen op het klimaat steeds duidelijker. Hernieuwbare, of biobased materialen, met in het bijzonder hout, bieden een totaaloplossing voor het (her)ontwikkelen van een ‘future proof’ gebouwde omgeving. Tijdens deze tweede editie van Houtbouw XL gaan we met elkaar in gesprek over hoe we de transitie naar een duurzaam gebouwde omgeving door het gebruik van hout kunnen bevorderen.

Meer informatie en aanmelden