Aan de slag met MPG en Circulariteit tijdens Provada 2022

Datum
14 jun 2022
Tijd
11:45 - 12:45
Afzender
Lente-akkoord 2.0
Locatie
RAI Amsterdam
Omschrijving

Op 14 juni organiseert Lente-akkoord 2.0 tijdens de Provada de sessie ‘Aan de slag met MPG en Circulariteit’.

De Milieuprestatie Gebouwen (MPG) is het belangrijkste instrument waarmee de overheid komende jaren stuurt op verduurzaming van vastgoed. Er gaan veel stemmen op om de MPG versneld naar 0,5 te brengen: in 2025 in plaats van de eerder gestelde 2030. Dit betekent dat nog meer vaart gemaakt moet worden op het vlak van circulair industrieel bouwen.

Tegelijkertijd moet de MPG nog flink worden aangepast om de circulariteit en materiaalgebonden emissies van een gebouw goed te kunnen waarderen. Het Lente-akkoord 2.0 gaat met een groep koplopers de komende jaren meedenken over de MPG en de doorontwikkeling van dit instrument ondersteunen.

Op 14 juni organiseert Lente-akkoord 2.0 daarom een sessie waarin onder andere MPG-expert Geurt Donze je bijpraat over de laatste ontwikkelingen en wat er nodig is om tot een goede heldere meetmethode te komen die recht doet aan de circulaire ambities van professionele opdrachtgevers in de bouw- en vastgoedsector. Programmaleider Sander Woertman vertelt over de opzet en doelen van het Lente-akkoord 2.0, waarna zij in gesprek gaan met twee circulaire koplopers die bezig zijn met projecten die MPG 0,5 of lager scoren.

Meer informatie
Aanmelden