Biobased Bites: Biobased composieten van lang gekoesterde belofte naar realiteit
In een tweewekelijkse serie van zeven (digitale) lunchtalks praten Atto en Jan Willem live vanaf de Floriade met gasten over de biobased innovaties, die zijn verwerkt in verschillende paviljoens. Je wil aan de slag met biobased materialen en wij willen weten wat er nodig is om de materialen van de toekomst op korte termijn te gebruiken en op te schalen. Stel vragen en geef je mening. Met deze link woon je alle sessies bij. Zet die in je agenda op een twee-wekelijkse cyclus vanaf 20 september en je mist niks.
Op 20 september ga je in gesprek met Mark Lepelaar van NPSP.
Het gebruik van composieten is de afgelopen jaren in verschillende sectoren heel sterk gegroeid (maritiem, energie, bouw, infra). De overgang naar functioneel toepasbare biobased composieten is nu eindelijk ook serieus op gang gekomen. Waar staan we precies? En wat mogen we de komende 5 jaar verwachten? Op de Floriade zijn meerdere voorbeelden van de toepassing van biobased composieten. We laten ze even de revue passeren met tekst en uitleg over exacte samenstelling en markrijpheid en -toepasbaarheid. Biocomposieten bestaan grofweg uit een 3-tal componenten de vezels, de fillers en de hars. Het aantal beschikbare natuurvezels neemt snel toe ook in NL. Is dat een kans en stelt de composietensector nog specifieke eisen aan de toe te passen vezels? Waar ligt het grootste toepassingsgebied in de bouw? Hoever zijn we met constructiematerialen uit biocomposieten.
De biolunchtalk wordt mogelijk gemaakt door PRICE (Praktijk- & Innovatiecentrum Circulaire Economie in Almere) en het Woningbouw Atelier Almere.