Conferentie: Duurzame betaalbare woningen, nu graag!

Datum
23 mei 2022
Tijd
24 mei 2022
Afzender
Housing 4.0 Energy
Locatie
Floriade Growing Green Cities - Almere
Omschrijving

Achtergrondinformatie

Gaan digitaal geproduceerde energiezuinige woningen voor kleine huishoudens, naar eigen wens samengesteld, het verschil maken bij de aanpak van de wooncrisis? De uitkomsten van vier pilots in verschillende Europese landen, waaronder WikiHouse Almere, zijn veelbelovend. Op de conferentie Affordable Zero-Energy-Housing for Small Households tijdens de Floriade worden ze gepresenteerd.

Steeds meer mensen in de EU worstelen met het vinden van een goed thuis. Snel bouwen is urgenter dan ooit. Maar met het bouwen van woningen zoals we dat de afgelopen eeuw hebben gedaan, gaan we het niet redden. De woningen van de toekomst zijn energiezuinig, biobased, betaalbaar, digitaal geproduceerd en mass customizable.

Sinds 2018 werkt het door de EU gefinancierde Interreg North-West Europe Housing 4.0 Energy aan oplossingen voor deze uitdagingen. Partners en onderzoeksinstellingen uit Vlaanderen, Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland verkenden de mogelijkheden om betaalbare, energieneutrale woningen te bouwen. Innovatieve technieken, materiaalgebruik en ontwerp- en bouwprocessen werden ontwikkeld. Op vier locaties in Noordwest-Europa zijn pilots uitgevoerd, waarbij daadwerkelijk woningen zijn getest door verschillende doelgroepen, die elk unieke innovatieve ontwerp- en bouwoplossingen hebben laten zien.

Voor meer achtergrondinformatie over het European Housing 4.0 Energy (H4.0 E) project, klik hier.

Programma

Tijdens de conferentie op maandag 23 en dinsdag 24 mei worden de inzichten uit de pilots en het project gedeeld.

Laat je inspireren door boeiende keynote sprekers, prikkelende debatten en praktische workshops. Let wel: de voertaal bij het event is Engels.

Het passende decor voor het evenement is de Floriade Expo 2022 – ‘Growing Green Cities’, georganiseerd door de stad Almere.

Benieuwd naar de sprekers en de verschillende workshops en excursies? Klik hier.

Kosten
Gratis
Meer informatie
Aanmelden