Dag van de Stad 2022

Datum
28 sep 2022
Tijd
t/m 29 sep 2022
Afzender
Agenda Stad
Locatie
Tilburg
Omschrijving

De Spoorzone in Tilburg vormt dit jaar de ‘thuisbasis’ van de zesde Dag van de Stad. Die staat dit jaar in het teken van het streven naar gelijke kansen voor iedereen.

Inclusieve steden
Hoe zorg je ervoor dat alle inwoners, ook de 1 miljoen kwetsbaren in Nederland, mee kunnen doen in de stad? Dat iedereen gelijke kansen heeft, op werk, passende woonruimte, op goed onderwijs en goede zorg? En hoe kunnen de grote fysieke opgaven in de stad, zoals de krapte op de woningmarkt of de energietransitie, hieraan bijdragen? Kortom: hoe maken en houden we onze steden inclusief en toekomstbestendig?

De stad van iedereen
Met als thema ‘De stad van iedereen’, gaan we over deze en andere uitdagingen in gesprek tijdens een gevarieerd programma met inspirerende sprekers, interessante excursies en met volop gelegenheid om inzichten te delen.  Meer dan ooit staat De Dag van de Stad in het teken van de verwevenheid tussen fysieke vraagstukken en het bevorderen van inclusie.

Gaststad Tilburg
Tilburg, met 225.000 inwoners de zevende stad van Nederland, neemt ons op de Dag van de Stad én in de voorafgaande Nacht van de Stad op woensdag 28 september, vol trots mee in haar heden en verleden, waar oud en nieuw en ruig en verfijnd versmelten. Met als uitvalsbasis de Spoorzone, een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor en het station, toont Tilburg ons waarom het een van de koplopers is in sociale innovaties.

Save-the-date
We zien je graag op 28 én 29 september in Tilburg. Want zoals elk jaar maak je, als ambtenaar, bestuurder, wetenschapper, ondernemer, kunstenaar of inwoner de Dag van de Stad.

Kosten
Gratis
Meer informatie