Houtbouwtour

Datum
27 okt 2022
Tijd
13.30 - 17.30

Afzender
City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen
Locatie
Cartesiusdriehoek in Utrecht
Omschrijving

Op donderdag 27 oktober organiseert de City Deal Circulair Conceptueel Bouwen een Houtbouwtour in de Cartesiusdriehoek in Utrecht van 13.30 tot 17.30u. Biobased bouwen heeft vele voordelen, van CO₂ opslag in het materiaal tot lichte transportbewegingen en losmaakbare constructies. We nemen je te voet mee langs de volgende voorbeeldprojecten, waarbij we kort binnenkijken en leren over de kansen en uitdagingen van houtbouw op deze plek:

• ICB post Utrecht. De nieuwe incidentenbestrijdingspost is een duurzaam en energieneutraal gebouw. De constructie is volledig van hout (CLT), volledig demontabel en bevat hergebruikte materialen. Lees hier meer.

• HoutWerk werd tweede in de nationale houtbouwprijs 2021. Het bedrijfsverzamelgebouw biedt huisvesting aan kleine bedrijven uit de creatieve en digitale sector. Een industrieel en flexibel gebouw dat door de inzet van massief hout 54% CO₂ bespaart t.o.v. een betonnen variant. Lees hier meer.

• Sustainer Home is een modulair, high-tech bouwsysteem (prefab). Het behaalt minimaal dezelfde prestaties als massiefhoutbouw maar met het effectieve materiaalgebruik van traditionele houtskeletbouw. Geoptimaliseerd op efficiënt materiaalgebruik, stabiliteit, geluid, brand en ontwerpflexibiliteit. Lees hier meer.

• Het Hof van Cartesius is circulair gebouwde werkplek voor en door creatieve en duurzame ondernemers. Als fysieke proeftuin experimenteren zij met het terugbrengen van afval en reststromen. Lees hier hoe zij op basis van de R-ladder op 9 manieren circulair zijn. Op deze locatie sluiten we ook af met een borrel.

Er is parkeergelegenheid voor de ICB voertuigenstalling / VL-Post Utrecht langs de weg (Bielsstraat 1). Vanuit Station Zuilen is het op loopafstand. In totaal zal de wandeling een uur duren (exclusief stops). We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

Meld je hier aan. Er is plek voor 30 deelnemers.

Aanmelden