Maakruimte voor Mooi Nederland: Expeditie Circulair Landschap

Datum
25 okt 2022
Tijd
14:00 - 17:00

Op 6 juli lanceerde minister Hugo de Jonge het programma ‘Mooi Nederland’, een programma dat de ruimtelijke kwaliteit van ons land centraal stelt. Nederland staat voor grote ruimtelijke transitieopgaven, die vragen om een integrale aanpak. Wonen, water, landbouw, mobiliteit, maar ook inclusiviteit en gezondheid. In de praktijk blijkt zo’n integrale aanpak nog niet zo eenvoudig. 

Afzender
Mooi Nederland
Locatie
Microlab - Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven
Omschrijving

Op 25 oktober is het netwerk van City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen te gast bij de expeditie Circulair Landschap. Graag nodigen we je uit om hierbij aanwezig te zijn!

Hoe kunnen we relatie tussen landschap, vakmanschap en economie herstellen? Welke kansen biedt een circulaire bouwsector voor de transitieopgave van landbouw en landschap? Hoe kunnen we in de ‘grote verbouwing van Nederland’ bodem en water sturend laten zijn? En tot slot: hoe komen we vanuit bestaande waardevolle initiatieven tot een systemische en duurzame verandering? Dat zijn de vragen die we op 25 oktober met elkaar gaan verkennen.

De expeditie start met een interactieve talk, gevolgd door VIP-tour langs inspirerende voorbeelden uit o.a. de Embassy of Circular & Biobased Building. Meer informatie over het programma en de mogelijkheid om je aan te melden is te vinden via deze link.

Kosten
Gratis
Meer informatie