Tomorrow’s Timber Talk powered by PEFC

Datum
28 apr 2022
Tijd
16:00 - 18:00
Afzender
City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen
Locatie
Provinciehuis Zuid-Holland
Omschrijving

Meld je aan via dit formulier!

Hout is het perfecte bouwmateriaal om de allermooiste constructies mee te maken. Maar hout is niet alleen mooi, het is ook duurzaam én houten gebouwen zijn gezond om in te wonen of te werken.

De toepassingsmogelijkheden van hout in de bouwindustrie lijken oneindig en nog altijd volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Op donderdag 28 april vanaf 16.00 uur verzorgen Pablo van der Lugt (Green Matters/TU Delft) en Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie/de Bouwcampus) voor onze City Deal een Tomorrow’s Timber Talk powered by PEFC, een interactieve kennissessie waarin de vele toepassingsmogelijkheden van hout als bouwmateriaal worden besproken. Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks Tomorrow’s Timber Talks die PEFC door heel Nederland organiseert om het bouwen met gecertificeerd hout onder de aandacht te brengen.

Tomorrow’s Timber Talk in woning- en utiliteitsbouw 

De sprekers, Atto en Pablo, hebben het boek Tomorrow’s Timber geschreven. Het boek is ook in het Nederlands gepubliceerd: De Houtbouw Revolutie. Het boek gaat over de vele toepassingsmogelijkheden van het duurzame bouwmateriaal hout, met name op het gebied van ‘Mass Timber’ waarmee hout een serieuze vervanger kan zijn voor beton en staal. Aan de hand van voorbeelden vertellen de sprekers over de vele mogelijkheden die er zijn om meer hout te gebruiken, zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw. Daarnaast laten zij zien hoe duurzaam het gebruik van hout is, mits het afkomstig is uit gecertificeerd bos. Door gecertificeerd hout te gebruiken als bouwmateriaal blijft CO₂ opgeslagen, wordt het opslagvolume vergroot, draag je bij aan het tegengaan van ontbossing en het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

City Deal deelnemers ontvangen een Woody Bag met daarin o.a. de PEFC-editie van het boek De Houtbouw Revolutie uitgegeven door MaterialDistrict.

Doelgroep

City Deal partners

Kosten
Gratis
Meer informatie