Werkbezoek Plavei woningen en fabriek geWOONhout

Datum
14 jun 2022
Tijd
13:00 - 17:30
Afzender
Plavei, City Deal, Buyer Group
Locatie
Didam
Omschrijving

Woningcorporatie Plavei organiseert op dinsdag 14 juni, in samenwerking met de Buyer Group Circulaire Nieuwbouwwoningen en City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, een werkbezoek aan de Bloemenbuurt in Didam en aan geWOONhout – de module fabriek van HOUTbaar.

We staan aan de vooravond van de grote verbouwing van Nederland. Er moeten 900.000 nieuwe woningen worden gebouwd en miljoenen woningen zijn toe aan renovatie. Daarnaast willen we toewerken naar een volledig circulaire economie, waarbij we veel minder grondstoffen verbruiken en minder CO₂ uitstoten. Woningbouwcorporaties kunnen een grote rol spelen in deze circulaire verduurzamingsslag. Gelukkig groeit bij steeds meer corporaties de aandacht voor duurzaamheid, circulariteit en biobased bouwen. Maar met de groeiende aandacht, groeit ook het aantal vragen. En die zien we graag beantwoord! Deze excursie is een begin voor het vervolg van de Buyer Group Circulaire Nieuwbouwwoningen, waarin corporaties geholpen worden met al hun vraagstukken omtrent circulaire woningen.

Daarom nodigen we op 14 juni woningbouwcorporaties uit om een kijkje te nemen in de Bloemenbuurt in Didam en in de modulefabriek geWOONhout. Te voet volgt een excursie langs een aantal inspirerende voorbeeldprojecten van woningcorporatie Plavei in de Bloemenbuurt. Hier staan de thema’s circulair renoveren, hergebruik van secundaire materialen, het warmtenet en de afbouw van HSB-woningen centraal. Vervolgens gaan we in de fabriekshal van geWOONhout op zoek naar wat er nodig is om circulair en conceptueel bouwen te implementeren in bestaande woningbouwcorporaties. En welke informatie, expertise of capaciteit hiervoor nodig is.

Het programma

13:00 Ontvangst in Waverlo Didam (Adres: Waverlo 11, Didam).

13:45 Excursie te voet door de Bloemenbuurt in Didam.

15:00 Bezoek aan geWOONhout modulefabriek in Wehl (Adres: Kryptonstraat 8, Wehl).

15:30 Rondleiding in de productiehal van geWOONhout.

16:30 Afsluiting met borrel.

Aanmelden

Aan dit werkbezoek zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina.

Doelgroep

Woningbouwcorporaties die een woningbouwopgave hebben.

Kosten
Gratis
Aanmelden