Biobased Bites: Toepassing van meer Nederlands hout in de bouw

Datum
6 sep 2022
Tijd
12:00 - 13:00
Afzender
Lunchtalks (Jan Willem van de Groep + Atto Harsta) vanuit the Natural Pavilion op de Floriade.
Locatie
Online
Omschrijving

In een tweewekelijkse serie van zeven (digitale) lunchtalks praten Atto en Jan Willem live vanaf de Floriade met gasten over de biobased innovaties, die zijn verwerkt in verschillende paviljoens. Je wil aan de slag met biobased materialen en wij willen weten wat er nodig is om de materialen van de toekomst op korte termijn te gebruiken en op te schalen. Stel vragen en geef je mening. Met deze link woon je alle sessies bij. Zet die in je agenda op een twee-wekelijkse cyclus vanaf 6 september en je mist niks.

Op 6 september ga je in gesprek met Henk Wanningen van het Staatsbosbeheer.
Toepassing van hout in de bouw is enorm populair en ook noodzakelijk om de klimaat en grondstofdoelen te bereiken. Wat betekent dat voor de winning van NL hout uit de bossen beheerd door Staatsbosbeheer? Welke speelt Nederlands hout en kan dat nog opschalen in de toekomst? Van het NL bos worden veel uiteenlopende prestaties verwacht; van recreatie, natuur, stilte, carbonsink tot de winning van hout. Zijn die op een goede manier met elkaar in balans te krijgen? Wat belemmert de opschaling van houtgebruik uit de Nederlandse bossen. We zoomen in op de toepassing van NL hout in het NL innovatiepavilioen – the NaturalPavilion. Wat heeft Staatsbosbeheer hiervoor geleverd en is dat proces opschaalbaar voor meerdere projecten?

De volgende Biobased Bites vindt plaats op 20 september. Klik hier voor meer informatie en neem deel!

De biolunchtalk wordt mogelijk gemaakt door PRICE (Praktijk- & Innovatiecentrum Circulaire Economie in Almere) en het Woningbouw Atelier Almere.

Kosten
Gratis
Aanmelden